Huidparasieten bij de kat

Huidparasieten bij de kat

Naast de vlo, kan de vacht en de huid van een kat nog andere parasieten bevatten:

 1. Luis. Ze worden over gebracht door het gebruiken van dezelfde manden en borstels. De luis is een platte, vleugelloze, kleine parasiet.
  Als u met een vergrootglas kijkt zijn de neten ook waarneembaar. De luis op zich is met het blote oog al te zien. De luis zit strak vast aan het haar. Daar waar het onhygiënisch is, zullen katten het meeste last hebben van de luis.
  Luis kun je herkennen het feit dat de vacht muf ruikt, en miliaire dermatitis. Als een kat veel jeuk heeft zal hij bijtwondjes en krabwondjes hebben
 2. De teek. Een teek is verwant aan de spin en heeft ook 8 poten.De gewone teek komt bij de kat het meeste voor. Het lijfje van de teek is leer-achtig. Alleen  tijdens de lente zullen ze zich voeden met het bloed van de kat. De rest van de tijd brengen ze in de omgeving door  Als een kat langs bijvoorbeeld een struik loopt waar de teek in zit, dan laat de teek zich op de kat vallen. Een teek is met het blote oog waarneembaar. Als ze zich voeden met  bloed, dan zwelt hun lichaam op. Een teek kan zorgen voor ernstige infecties en ze kunnen ook bloedarmoede en huid irritatie veroorzaken
 3. De mijt. Ook de mijt (die heel erg klein is), is familie van de spin. Bij de kat treffen we 2 soorten mijt aan. Mijt die in de oren leven en mijt die de vacht aantasten. Met het oog is de mijt niet waarneembaar.

  De vachtmijt kan voor haaruitval zorgen. Dit geeft korstige schubbige huidplekken.
  Oormijt zorgt voor een dikke, vieze, dikke, stinkende klonten , bruin oorsmeer in de gehoorgang.
 4. De vlieg. Vliegen die volwassen zijn kunnen hun eitjes in de vochtige warme huid van katten die zwak zijn leggen. Het kan ook dat ze dit in wonden doen of daar waar de vacht nat is van urine. Als een eitje ontwikkeld is tot larve, kan dit een ernstige huidontsteking veroorzaken.

Symptomen van huidparasieten bij de kat

Het is niet bekend wat de symptomen zijn van Huidparasieten bij de kat. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Diagnose van huidparasieten bij de kat

Het is niet bekend wat de diagnose is van Huidparasieten bij de kat. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Behandeling van huidparasieten bij de kat

Het is niet bekend wat de behandeling is van Huidparasieten bij de kat. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Prognose van huidparasieten bij de kat

Het is niet bekend wat de prognose is van Huidparasieten bij de kat. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Preventie van huidparasieten bij de kat

Het is niet bekend wat je kunt doen om Huidparasieten bij de kat te voorkomen. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.
Wij willen je erop wijzen dat deze informatie puur ter kennisgeving is. Wij raden iedereen te allen tijde aan om contact op te nemen met je dierenarts.

Anderen bekeken ook
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Nova Scotia Ducktolling Retriever pups

Half december zullen wij pups hebben van ons teefje en onze reu.Beide zijn onze gezelschapshonden.Pu

Herplaatsing ,reeds getrainde border Collie

Isa een teefje ,10maanden ,heb ik weggehaald omdat er teveel Junior pups zaten ,ze is nu ongeveer 6