Castratie - Voordelen en nadelen

Verzorging - Castratie - Voordelen en nadelen

De castratie bij de hond is een operatie die zeer vaak uitgevoerd wordt. Castreren bij een hond houdt in dat de teelballen van de reu verwijderd worden.

Voordelen castratie:
Omdat hij is gecastreerd, zal hij niet meer achter loopse teven aangaan. Hij krijgt meer rust bij zichzelf en zal dus ook minder van huis weglopen. Ook zal het karakter van de reu veranderen. Door het castreren van de reu, valt de test de testosteron productie weg. De reu zal hierdoor zachter qua karakter worden.

Ook zal er minder vaak “gereden” worden op bijvoorbeeld benen en knuffels. Als een reu gecastreerd is, zal hij minder plassen. Dit doet hij normaal gesproken om zijn territorium af te bakenen. Het laatste voordeel van castreren is dat er minder kans op prostaathypertrofie en voorhuidsontsteking is.

Nadelen castratie:
Een hond die gecastreerd is, heeft een iets meer kans om urine incontinent te worden. Ook zal de de reu zal na de castratie dikker worden, overgewicht krijgen. Dit is echter weer op te lossen door middel van een dieet. De narcose is volledig tijdens een castratie. Aan elke narcose zit een (klein) risico verbonden.

Mocht een reu prostaatvergroting  of een voorhuidsontsteking  hebben, dan is castratie ook zeer zeker een optie. Tevens helpt het castreren om de agressie bij een hond terug te dringen

Wij willen je erop wijzen dat deze informatie puur ter kennisgeving is. Wij raden iedereen te allen tijde aan om contact op te nemen met je dierenarts.
Anderen bekeken ook

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test