Echografie

Echografie bij de hond

Echografie is na radiografie de meest gebruikte beeldvormende techniek. Een echografie toestel genereert ultrasone geluidsgolven en zendt deze door het lichaam van het dier. Deze geluidsgolven worden weerkaatst door de organen en terug opgevangen door het toestel. Het verschil in uitgezonden en opgevangen geluidsgolven wordt in beeld gebracht.

Voordeel van echografie bij de hond

Een echografie is een onschuldig onderzoek dat geen gevaren oplevert voor het dier of omstaanders. De meeste dieren moeten niet verdoofd worden voor het onderzoek.Echografie laat een zeer goede beoordeling toe van de inwendige organen

Nadeel van echografie bij de hond

Echografie kan niet door beenderen. Structuren die omgeven zijn door been, zoals de hersenen en het ruggenmerg, kunnen niet beoordeeld worden. Een goed echografie toestel is niet goedkoop.

Nut van echografie bij de hond

Echografie is een zeer nuttig middel voor het beoordelen van alle inwendige organen, met uitzondering van de hersenen en het ruggenmerg.

Het is een vaak gebruikte techniek voor het beoordelen van:

  1. maagdarmproblemen
  2. problemen aan de lever en milt
  3. problemen aan het hart
  4. het bevestigen of uitsluiten van een dracht of pyometra.

Wij willen je erop wijzen dat deze informatie puur ter kennisgeving is. Wij raden iedereen te allen tijde aan om contact op te nemen met je dierenarts.

Anderen bekeken ook

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test