Depressieve honden aan de antidepressiva

Depressieve honden aan de antidepressiva

Nieuws: Depressieve honden aan de antidepressiva

Depressieve honden kunnen genezen worden door het medicijn Reconcile. Ja, ook onze trouwe viervoeters kunnen last hebben van depressiviteit

Prozaz, het antidepressie medicijn verhoogt het serotoninepeil in de hersenen, dit doet het medicijn Reconcile ook bij de hond er hierdoor voelt hij zich een stuk gelukkiger. Voor het onderzoek werd Reconcile getest op 660 honden in Amerika en Europa. Al deze honden hadden last van psychische problemen. Echter toonden al deze honden binnen acht weken een gedragsverbetering.

De pillen zijn nog op dit moment alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Wel heeft deze antidepressiva voor honden bijwerkingen, zoals onder andere:

  1. misselijkheid
  2. verminderde eetlust
  3. trillingen
  4. diarree
  5. agressie
  6. veel blaffen
  7. Bij sommige honden toevallen
Kritiek
Roger Muford, een dierenpsycholoog is tegen antidepressiva voor de hond en zegt hierover:” bij honden worden beter niet behandeld met medicatie maar met kleine attenties.”

Eli Lilly, een medewerker van het Amerikaanse bedrijf dat Reconcile ontwikkelde reageert: “Meer dan tien miljoen Amerikaanse honden krijgen rare symptomen door de lange afwezigheid van hun baasjes tijdens de dag. Het is fantastisch dat ons product de band tussen de baasjes en hun honden terug herstelt."

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Nova Scotia Ducktolling Retriever pups

Half december zullen wij pups hebben van ons teefje en onze reu.Beide zijn onze gezelschapshonden.Pu

Herplaatsing ,reeds getrainde border Collie

Isa een teefje ,10maanden ,heb ik weggehaald omdat er teveel Junior pups zaten ,ze is nu ongeveer 6