Depressieve honden aan de antidepressiva

Depressieve honden aan de antidepressiva

Nieuws: Depressieve honden aan de antidepressiva

Depressieve honden kunnen genezen worden door het medicijn Reconcile. Ja, ook onze trouwe viervoeters kunnen last hebben van depressiviteit

Prozaz, het antidepressie medicijn verhoogt het serotoninepeil in de hersenen, dit doet het medicijn Reconcile ook bij de hond er hierdoor voelt hij zich een stuk gelukkiger. Voor het onderzoek werd Reconcile getest op 660 honden in Amerika en Europa. Al deze honden hadden last van psychische problemen. Echter toonden al deze honden binnen acht weken een gedragsverbetering.

De pillen zijn nog op dit moment alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Wel heeft deze antidepressiva voor honden bijwerkingen, zoals onder andere:

  1. misselijkheid
  2. verminderde eetlust
  3. trillingen
  4. diarree
  5. agressie
  6. veel blaffen
  7. Bij sommige honden toevallen
Kritiek
Roger Muford, een dierenpsycholoog is tegen antidepressiva voor de hond en zegt hierover:” bij honden worden beter niet behandeld met medicatie maar met kleine attenties.”

Eli Lilly, een medewerker van het Amerikaanse bedrijf dat Reconcile ontwikkelde reageert: “Meer dan tien miljoen Amerikaanse honden krijgen rare symptomen door de lange afwezigheid van hun baasjes tijdens de dag. Het is fantastisch dat ons product de band tussen de baasjes en hun honden terug herstelt."

Anderen bekeken ook