Depressieve honden aan de antidepressiva

Nieuws: Depressieve honden aan de antidepressiva

Depressieve honden kunnen genezen worden door het medicijn Reconcile. Ja, ook onze trouwe viervoeters kunnen last hebben van depressiviteit

Prozaz, het antidepressie medicijn verhoogt het serotoninepeil in de hersenen, dit doet het medicijn Reconcile ook bij de hond er hierdoor voelt hij zich een stuk gelukkiger. Voor het onderzoek werd Reconcile getest op 660 honden in Amerika en Europa. Al deze honden hadden last van psychische problemen. Echter toonden al deze honden binnen acht weken een gedragsverbetering.

De pillen zijn nog op dit moment alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Wel heeft deze antidepressiva voor honden bijwerkingen, zoals onder andere:

  1. misselijkheid
  2. verminderde eetlust
  3. trillingen
  4. diarree
  5. agressie
  6. veel blaffen
  7. Bij sommige honden toevallen
Kritiek
Roger Muford, een dierenpsycholoog is tegen antidepressiva voor de hond en zegt hierover:” bij honden worden beter niet behandeld met medicatie maar met kleine attenties.”

Eli Lilly, een medewerker van het Amerikaanse bedrijf dat Reconcile ontwikkelde reageert: “Meer dan tien miljoen Amerikaanse honden krijgen rare symptomen door de lange afwezigheid van hun baasjes tijdens de dag. Het is fantastisch dat ons product de band tussen de baasjes en hun honden terug herstelt."

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Labradoodle

Voor onze Rakker zijn we op zoek naar een nieuw baasje. Hij is een sociale, speelse en ondernemende

Flatcoated retriever 9 maand, teefje (stamboom)

In overleg met haar fokker is besloten dat wij mogen uitkijken naar een nieuw baasje. Zij is een ech