Asielhond uitzoeken via webcam

Nieuws: Asielhond uitzoeken via webcam

Er komen in de hondenverblijven van asielen van de dierenbescherming webcams. Via deze webcams kunnen toekomstige nieuwe baasjes de honden bekijken

Veel stress
Het is op dit moment alleen mogelijk om als toekomstig baasje naar het gedrag van de hond te kijken als je een bezoek brengt aan het asiel. Deze bezoekjes levert volgens de Dierenbescherming erg veel stress op voor de honden en hierdoor gaan ze blaffen. Op de website ikzoekbaas.nl is het mogelijk om vanaf juli de honden via de webcam te bekijken. Mocht er iemand geïnteresseerd zijn in een asielhond dan kan deze naar het asiel komen en met de hond kennis maken in een speciale ruimte of even een stuk wandelen met de hond. In de loop van het jaar zullen circa vijftig dierenasielen van de Dierenbescherming (en dit is ongeveer de helft van alle asielen in Nederland) camera’s krijgen.

Om meer webcams te kunnen kopen gaan asielen een actie starten die tot 15 augustus loopt. Donateurs kunnen via een sms of een like op Facebook geld doneren.

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Mooiste pommeriaantjes van Nederland

Wij hebben een nestje van 3 pommeriaantjes. We hebben 2 teefjes en een reu. De zwarte puppie is een

Mooie Duitse Herder pups

Te koop Mooie Duitse Herder pups. Zijn nu 4 weken oud en mogen per 30 juli het nest verlaten. Het z