Asielhond uitzoeken via webcam

Nieuws: Asielhond uitzoeken via webcam

Er komen in de hondenverblijven van asielen van de dierenbescherming webcams. Via deze webcams kunnen toekomstige nieuwe baasjes de honden bekijken
Veel stress
Het is op dit moment alleen mogelijk om als toekomstig baasje naar het gedrag van de hond te kijken als je een bezoek brengt aan het asiel. Deze bezoekjes levert volgens de Dierenbescherming erg veel stress op voor de honden en hierdoor gaan ze blaffen. Op de website ikzoekbaas.nl is het mogelijk om vanaf juli de honden via de webcam te bekijken. Mocht er iemand geïnteresseerd zijn in een asielhond dan kan deze naar het asiel komen en met de hond kennis maken in een speciale ruimte of even een stuk wandelen met de hond. In de loop van het jaar zullen circa vijftig dierenasielen van de Dierenbescherming (en dit is ongeveer de helft van alle asielen in Nederland) camera’s krijgen.

Om meer webcams te kunnen kopen gaan asielen een actie starten die tot 15 augustus loopt. Donateurs kunnen via een sms of een like op Facebook geld doneren.

Gonnie

geplaatst op 29 oktober 2015 | 08:16

De kans op plaatsing zou hiermee vergroot worden en het zou de stress bij de honden in het asiel verminderen. Het Pedigree Adoptie Plan heeft de camera’s aangekocht en Pedigree en de Dierenbescherming hopen hiermee het leventje van een asielhond beter te kunnen maken.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Anderen bekeken ook

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto