Dit is Athena, die hond die leven werd begraven

Dit is Athena, die hond die leven werd begraven

Nieuws: Dit is Athena, die hond die leven werd begraven

Toen Pedro Dinis in de bossen van Carrieres-sur-Seine in Frankrijk aan het wandelen was met zijn hond, was dit wel het laatste wat hij had verwacht.

Het werd Dinis al snel duidelijk dat dit een opzettelijke daad van wreedheid was. Dinis twijfelde geen moment en zette zichzelf aan het werk om deze hond die amper meer in leven was, te bevrijden. Later postte hij al de foto's op zijn Facebook pagina. Niet om een schouderklopje te krijgen, maar puur om duidelijk te maken hoe een mens om kan gaan met een dier.

Gedachten die door hem heen gingen waren hoe een mens in staat is om dit soort dingen met een hond of ander dier kan doen.
Wie heeft dit gedaan?
Zal de dader ooit gevonden worden?
Wat bezielt een persoon die dit op zijn geweten heeft om dit te doen.
Waarom???
En de grootste vraag, zal de dader ooit gevonden worden? En deze laatste vraag kunnen wij alvast bevestigen. Ja hij is gevonden en zal worden gestraft. De redding van Athena in beeld:Pedro Dinis ging, net als altijd, met zijn hond wandelen in de bossen van Carrieres-sur-Seine, Frankrijk. Zijn normale routine werd onderbroken toen hij haar begravend en nauwelijks in leven aantrof. Dinis legt uit: "Alleen haar hoofd was zichtbaar en ze kon erg moeilijk zien vanwege de hoeveelheid aarde rond en in haar ogen.Ze was erg verward."
De Bordeauxdog, die inmiddels door het leven gaat als Athena , moet verrast zijn geweest door een kleine aardverschuiving. Dit was volgens Dinis een mogelijkheid. Maar toen...

Toen zag Dinis dat de hond vast zat aan een touw en zich daarom nauwelijks kon bewegen. Ze had waarschijnlijk al enige dagen geen eten of drinken gehad. Dinis en zijn hond begonnen als een team Athena te bevrijden.

Al snel besefte Dinis dat hij het touw rond de nek van Athena moest verwijderen. Hij ontdekte dat het uiteinde van dit touw vast zat aan een zak, gevuld met stenen. En die zak was ook weer begraven. Dit ongeluk was geen toeval, dit was opzet.

"Athena was er echt slecht aan toe toen ze werd gevonden", vertelt Dinis. Ze bewoog nauwelijks meer, maar Dinis en zijn hond Godin, zorgden voor haar terwijl ze daar lag en gaven haar water en maakten haar kop schoon. Dinis nam Athena zo snel als hij kon mee naar een dierenarts, war ze de zorg kon krijgen die ze nodig had. De dierenarts zag dat de hond in shock was en uitgedroogd.

Nu vraag je je misschien af of de dader ooit gevonden is. De dierenarts trof geen chip aan, maar de hond had wel een tatoeage. En middels deze tatoeage vonden de autoriteiten de eigenaar. Hij beweerde echter dat ze gewoon was weggelopen van huis.

De Franse autoriteiten kwamen er achter dat Athena al tien jaar oud was en als gevolg van een aandoening genaamd artritis nooit kon zijn weggelopen. Haar eigenaar werd gearresteerd en is beschuldigd van dierenmishandeling. Hij kan een boete krijgen van ruim 3000 Euro en maximaal twee jaar in de gevangenis!

Verbazingwekkend snel is Athena weer hersteld. Een medewerker van de behandelend dierenarts vertelde verslaggevers: "Aangezien ze een beetje oud is, was Athena onzeker bij ons in de kliniek. Ook vanwege de shock waar ze in zat. Maar nu gaat het veel beter met haar, ze doet het heel erg goed. " Ze was in een heel slechte staat toen ze werd gevonden, maar Athena was al snel weer de oude, als door een wonder. Ze herstelde relatief snel, en haar zachte en vriendelijke karakter keerde snel weer terug.

Vrijwel iedereen die dit schokkend verhaal tegen kwam op Social Media uitten hun verontwaardiging. Hoewel de redder van de hond , Dinis, bescheiden blijft over de hele zaak, schrijft hij bewust dat hij Athena geeft gered, "niet om mezelf de hemel in te prijzen, maar om het bewustzijn over dierenmishandeling te verhogen."

Gelukkig heeft dit verhaal een happy ending. Athena is dor een man en vrouw, Raymonde en Jean-Pierre Delfosse , geadopteerd.
Haar nieuwe baasjes: "Ze is een mooie hond. Ze is goed hersteld en heeft weer alle vertrouwen rond mensen. Het is liefde."

bron foto screenshot bijgevoegde video

Inmiddels heeft het bericht ons bereikt dat Athena is overleden. Gelukkig voor haar heeft ze toch nog veel liefde meegemaakt in haar leven