Rasbeschrijving van de Brusselse Griffon

De Brusselse Griffon heeft een soort menselijke expressie en deze vrolijke hond is een goede metgezel. De Brusselse Griffon kan goed met andere huisdieren, zoals katten en kleinere dieren, maar doen het het best met oudere kinderen. De hond is gevoelig en nieuwsgierig, maar ook is het een veeleisende hond. Toch zit dit ras boordevol liefde en genegenheid voor zijn eigenaar.

Karakter

De Brusselse Griffon is een blaffer en geniet er zeker van om dit te doen. Mede hierdoor zijn het goede waakhonden. Deze hond is intelligent en kieskeurig en heeft al in een vroeg stadium van zijn leventje opvoeding nodig.

Temperament

De Brusselse Griffon is een vrolijke hond, een vriendelijke hond, maar soms ook wat een humeurige hond die redelijk kieskeurig kan zijn. Zoals met vele kleinere rassen, kan de Brusselse Griffon moeilijk zijn om zindelijk te krijgen. Echter met consequent blijven trainen zal dit uiteindelijk prima gaan. Dit ras heeft een zachte, doch stevige/consequente opvoeding nodig.

Verzorging

Deze hond verhaard weinig, maar de vacht heeft wel de nodige verzorging nodig. Dagelijks borstelen houdt de vacht glanzend, schoon en dit voorkomt matten of klitten. De baard rond de bek moet regelmatig worden gereinigd.

Vacht

Er zijn twee haarvariëteiten voor de Brusselse Griffon. De eerste soort is ruwharig en deze heeft stug, dicht en draadachtig haar. De tweede soort is kortharig, die het omgekeerde heeft, dus glanzend, recht en kort.

Trainen en opvoeden

U moet bij het opvoeden consequent blijven bij dit ras. Ze hebben namelijk de neiging om snel hun interesse te verliezen. Gehoorzaamheidscursussen worden aanbevolen, maar is geen vereiste. Maak de training leuk en kort en je zal zeker de aandacht blijven houden.

Activiteit en bewegen

De Brusselse Griffon is een levendig en hyperactief ras. Extreem veel beweging hebben ze echter niet nodig. De Brusselse Griffon geniet van korte wandelingen en zal het prima doen zonder een tuin.

Kenmerken

Rasgroep: Gezelschapshonden
Leeftijd: -
Schofthoogte: 17-20cm
Gewicht: 3-5kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test