Rasbeschrijving van de Brusselse Griffon

De Brusselse Griffon heeft een soort menselijke expressie en deze vrolijke hond is een goede metgezel. De Brusselse Griffon kan goed met andere huisdieren, zoals katten en kleinere dieren, maar doen het het best met oudere kinderen. De hond is gevoelig en nieuwsgierig, maar ook is het een veeleisende hond. Toch zit dit ras boordevol liefde en genegenheid voor zijn eigenaar.

Karakter van een Brusselse Griffon

De Brusselse Griffon is een blaffer en geniet er zeker van om dit te doen. Mede hierdoor zijn het goede waakhonden. Deze hond is intelligent en kieskeurig en heeft al in een vroeg stadium van zijn leventje opvoeding nodig.

Temperament van een Brusselse Griffon

De Brusselse Griffon is een vrolijke hond, een vriendelijke hond, maar soms ook wat een humeurige hond die redelijk kieskeurig kan zijn. Zoals met vele kleinere rassen, kan de Brusselse Griffon moeilijk zijn om zindelijk te krijgen. Echter met consequent blijven trainen zal dit uiteindelijk prima gaan. Dit ras heeft een zachte, doch stevige/consequente opvoeding nodig.

Verzorging van een Brusselse Griffon

Deze hond verhaard weinig, maar de vacht heeft wel de nodige verzorging nodig. Dagelijks borstelen houdt de vacht glanzend, schoon en dit voorkomt matten of klitten. De baard rond de bek moet regelmatig worden gereinigd.

Vacht van een Brusselse Griffon

Er zijn twee haarvariƫteiten voor de Brusselse Griffon. De eerste soort is ruwharig en deze heeft stug, dicht en draadachtig haar. De tweede soort is kortharig, die het omgekeerde heeft, dus glanzend, recht en kort.

Trainen en opvoeden van een Brusselse Griffon

U moet bij het opvoeden consequent blijven bij dit ras. Ze hebben namelijk de neiging om snel hun interesse te verliezen. Gehoorzaamheidscursussen worden aanbevolen, maar is geen vereiste. Maak de training leuk en kort en je zal zeker de aandacht blijven houden.

Activiteit en bewegen van een Brusselse Griffon

De Brusselse Griffon is een levendig en hyperactief ras. Extreem veel beweging hebben ze echter niet nodig. De Brusselse Griffon geniet van korte wandelingen en zal het prima doen zonder een tuin.

Kenmerken van een Brusselse Griffon

Rasgroep: Gezelschapshonden
Leeftijd: -
Schofthoogte: 17-20cm
Gewicht: 3-5kg
Grootte:
1
Beweging:
2
Waakhond:
5
Onderhoud:
4
Sociaal:
3

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test