Rasbeschrijving van de Chinook

De Chinook werd rond 1917 in New Hampshire ontwikkeld door Arthur Treadwell Walden en de belangrijkste taak van de Chinook was dat van een sledehond. De Chinook kon zeer zwaar beladen sleden trekken over grote afstanden. Het zijn extreem harde werkhonden en ze waren bijna uitgestorven. Vandaag de dag zijn er naar schatting nog zo'n ongeveer 500 bekend. De Chinook wordt daarom beschouwd als zeldzaam en is vrij moeilijk te verkrijgen.

Karakter van een Chinook

Het is een opvallend Amerikaans ras en de Chinook heeft een waardige houding, een levendige expressie en is atletisch gebouwd. Dit ras heeft een vloeiende en sierlijke beweging en beschikt over een gezellig karakter. Chinook honden worden langzaam volwassen.

Temperament van een Chinook

De Chinook is trouw, intelligent, kalm en vriendelijk en zijn uitstekend met kinderen, honden en andere huisdieren. Dit ras is een beetje op hun hoede in een onbekende omgeving en bij onbekende mensen, maar is nooit agressief of verlegen. Chinook's zijn betrouwbaar, veelzijdig, toegewijd en geduldig. Ze zijn uitstekende werkers en familie metgezellen. De Chinook wordt niet aanbevolen om te gebruik als waakhond aangezien ze niet de neiging hebben om te blaffen. Ze zijn gevoelig en kunnen niet goed tegen lang alleen zijn.

Verzorging van een Chinook

De Chinook vereist een minimale verzorging. Wekelijks borstelen met een stevige borstel zal losse en dode haren minimaliseren. Gezondheidsproblemen bij dit ras zijn oogafwijkingen, huidproblemen, heupdysplasie en toevallen

Vacht van een Chinook

De Chinook heeft een dubbele vacht. De bovenvacht is dicht, grof, van gemiddelde lengte en ligt dicht bij het lichaam. De ondervacht is zacht en dik. Het haar op de hals, borst en staart is meer overvloedig. De Chinook verhaard zwaar

Trainen en opvoeden van een Chinook

De Chinook is intelligent en enthousiast om te behagen. Vroege socialisatie en gehoorzaamheid en training worden aanbevolen. Ze reageren niet op agressieve of hardhandige methoden. De opvoeding moet worden gegeven met respect, stevigheid, eerlijkheid en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Chinook

De Chinook wordt niet aanbevolen voor een appartement. Het best is een stevig omheinde tuin. Chinook's vereisen geen buitensporige hoeveelheid beweging. Dit ras blinkt uit in slee-trekken, zoek-en reddingsacties, behendigheid en fly-ball.
Bron foto: jude, Chinook Olympics 07 136, CC BY 2.0

Kenmerken van een Chinook

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: 13 - 14 jaar
Schofthoogte: -
Gewicht: 29-41 kg
Grootte:
4
Beweging:
4
Waakhond:
1
Onderhoud:
4
Sociaal:
7
De volgende ziektes zijn bekend bij de Chinook Heupdysplasie   Epilepsie  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test