Rasbeschrijving van de Tervuerense herder

De Tervuerense herder komt van oorsprong uit België en werd ontwikkeld voor het hoeden en bewaken van schapen. De Tervuerense herder is een van de vier rassen van de Belgische Herders. Ze worden ook wel gebruikt voor politie-en geleidehonden

Karakter van een Tervuerense herder

Het is een middelgroot, goed uitgebalanceerd ras. De Tervuerense herder vertoont een elegante uitstraling en staat bekend om zijn mooie vacht. Ze zijn indrukwekkend, gracieus, krachtig, moedig, wendbaar en alert

Temperament van een Tervuerense herder

De Tervuerense herder is loyaal en gedijt op gezelschap. Ze zijn niet aan te raden voor onervaren hondenbezitters. Ze zijn beschermend en kunnen zich behoorlijk hechten aan een familielid. Deze herder is achterdochtig en wantrouwig tegenover vreemden en zullen hun familie, eigendom en grondgebied bewaken en beschermen. Ze doen het goed met kinderen met wie ze zijn opgevoed, maar kunnen moeite hebben met onbekende kinderen. Dit ras doet het goed met honden bij wie ze zijn opgegroeid, maar kunnen beter niet geplaatst worden in woningen met niet-honden huisdieren.

Verzorging van een Tervuerense herder

Wekelijks borstelen is aan te raden om losse haren en het vuil te verwijderen en matten te voorkomen. Wassen mag alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. De Tervuerense herder is gevoelig voor gezondheidsproblemen zoals aandoeningen van de schildklier, kanker, epilepsie, heup -en elleboogdysplasie. Ook zijn ze gevoelig voor anesthesie

Vacht van een Tervuerense herder

De Tervuerense herder heeft een dubbele vacht. De bovenvacht is recht, lang en overvloedig en de ondervacht is dicht en bestaat uit fijn, zwart haar. Het haar is vederlicht en meer overvloedig op de borst, schouders en nek. De staart is dicht begroeid.

Trainen en opvoeden van een Tervuerense herder

De Tervuerense herder is zeer intelligent en gehoorzaam. Zij zijn echter zeer veeleisend en dominant. Vroege intense en voortdurende socialisatie en gehoorzaamheid is een absolute must. Dit ras zal niet reageren op ruwe of hardhandige methoden en de opvoeding moet gegeven worden met de stevigheid, eerlijkheid, geduld, consistentie en beloning

Activiteit en bewegen van een Tervuerense herder

De Tervuerense herder vereist een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en mentale stimulatie. Ze worden niet aanbevolen voor in de stad of appartement. De Tervuerense herder doet het het beste in een landelijke omgeving waar ze mogen werken en voldoende ruimte hebben om veilig te zwerven, lopen, werken en spelen.

Kenmerken van een Tervuerense herder

Rasgroep: Herdershonden en Veedrijvers
Leeftijd: 12 - 13 jaar
Schofthoogte: Reu 61-66cm, Teef 56-61cm
Gewicht: 27,5 kg - 28,5 kg
Grootte:
4
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
4
Sociaal:
7
De volgende ziektes zijn bekend bij de Tervuerense herder Elleboogdysplasie   Heupdysplasie   Epilepsie   Degeneratieve myelopathie (aantasting ruggenmerg) 

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test