Tervuerense herder

Alles wat je wilt weten over de Tervuerense herder

De Tervuerense herder: het ras met een elegante uitstraling

De Tervuerense herder komt van oorsprong uit België en werd ontwikkeld voor het hoeden en bewaken van schapen. De Tervuerense herder is een van de vier rassen van de Belgische Herders. Ze worden ook wel gebruikt voor politie-en geleidehonden

Karakter van een Tervuerense herder

Het is een middelgroot, goed uitgebalanceerd ras. De Tervuerense herder vertoont een elegante uitstraling en staat bekend om zijn mooie vacht. Ze zijn indrukwekkend, gracieus, krachtig, moedig, wendbaar en alert

Temperament van een Tervuerense herder

De Tervuerense herder is loyaal en gedijt op gezelschap. Ze zijn niet aan te raden voor onervaren hondenbezitters. Ze zijn beschermend en kunnen zich behoorlijk hechten aan een familielid. Deze herder is achterdochtig en wantrouwig tegenover vreemden en zullen hun familie, eigendom en grondgebied bewaken en beschermen. Ze doen het goed met kinderen met wie ze zijn opgevoed, maar kunnen moeite hebben met onbekende kinderen. Dit ras doet het goed met honden bij wie ze zijn opgegroeid, maar kunnen beter niet geplaatst worden in woningen met niet-honden huisdieren.

Verzorging van een Tervuerense herder

Wekelijks borstelen is aan te raden om losse haren en het vuil te verwijderen en matten te voorkomen. Wassen mag alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. De Tervuerense herder is gevoelig voor gezondheidsproblemen zoals aandoeningen van de schildklier, kanker, epilepsie, heup -en elleboogdysplasie. Ook zijn ze gevoelig voor anesthesie

Vacht van een Tervuerense herder

De Tervuerense herder heeft een dubbele vacht. De bovenvacht is recht, lang en overvloedig en de ondervacht is dicht en bestaat uit fijn, zwart haar. Het haar is vederlicht en meer overvloedig op de borst, schouders en nek. De staart is dicht begroeid.

Trainen en opvoeden van een Tervuerense herder

De Tervuerense herder is zeer intelligent en gehoorzaam. Zij zijn echter zeer veeleisend en dominant. Vroege intense en voortdurende socialisatie en gehoorzaamheid is een absolute must. Dit ras zal niet reageren op ruwe of hardhandige methoden en de opvoeding moet gegeven worden met de stevigheid, eerlijkheid, geduld, consistentie en beloning

Activiteit en bewegen van een Tervuerense herder

De Tervuerense herder vereist een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en mentale stimulatie. Ze worden niet aanbevolen voor in de stad of appartement. De Tervuerense herder doet het het beste in een landelijke omgeving waar ze mogen werken en voldoende ruimte hebben om veilig te zwerven, lopen, werken en spelen.

Kenmerken van een Tervuerense herder

  • Rasgroep: Herdershonden en Veedrijvers
  • Leeftijd:12 - 13 jaar
  • Schofthoogte: Reu 61-66cm, Teef 56-61cm
  • Gewicht: 27,5 kg - 28,5 kg
Grootte:
4
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
4
Sociaal:
7

Welke ziektes komen voor bij een Tervuerense herder

De Tervuerense herder is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Tervuerense herder is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test