Stad & Land Dierenklinieken

Stad & Land Dierenklinieken, locatie Heemstede is een voortzetting van een reeds lang bestaande praktijk. Collega Kas was reeds sinds jaren gevestigd aan de Zandvoortselaan en had daar een solopraktijk voor gezelschapsdieren, landbouwhuisdieren en paarden.

Toen dhr. Kas besloot te stoppen leek Dierenkliniek Stad & Land de logische opvolger te zijn, immers ook dat betrof een gemengde praktijk met ook rundvee en paarden in het pakket.

Een en ander resulteerde in een overname van de praktijk per 2007, waarbij de landbouwhuisdieren en paarden werden samengevoegd en voor die dieren de locatie in Amsterdam het centrale punt werd ingericht.

Na overname bleef de praktijk gevestigd aan de Zandvoortselaan op de hoek met de Zandvoorter Allee. Het pand werd wel grondig opgeknapt en werden de ruimtes anders ingedeeld.

De kliniek beschikt nu over een ruime wachtruimte met balie, twee spreekkamer, een voorbereiding, een laboratoriumafdeling voor bloedanalyse en microscopisch onderzoek en een operatiekamer voor chirurgisch ingrepen.

Voor uitgebreide diagnostiek wordt verwezen naar de hoofdvestiging in Amsterdam omdat daar de apparatuur voor het maken van röntgenfotos en echografie aanwezig is.

Er bestaan plannen voor nieuwbouw of verbouw van de kliniek op de huidige locatie. De eerste oriënterende gesprekken met gemeente, architect en omwonende zijn reeds gevoerd. Uiteraard houden wij u graag de hoogte van de plannen en het tijdspad. In de nieuwsbrieven zullen we mettertijd regelmatig verslag doen van de stand van zaken.

Wat biedt de kliniek?
Bij ieder ziek dier dat bij ons op de kliniek wordt aangeboden moet er eerst een goed beeld van de klachten gevormd worden. Dit gebeurt in de eerste plaats door het afnemen van de anamnese of voorgeschiedenis van het zieke dier. Aangezien uw dier zelf moeilijk aan kan geven wat precies het probleem is, probeert de dierenarts door middel van specifieke vragen aan u, de eigenaar, een beeld te vormen van de klachten.

Afhankelijk van de klacht kan er dan een lichamelijk onderzoek plaatsvinden, waarbij bijvoorbeeld de temperatuur wordt opgenomen, naar hart en longen wordt geluisterd en de kleur van de slijmvliezen wordt beoordeeld. Dit lichamelijk onderzoek is een hele belangrijke basis voor elke volgende stap op weg naar een diagnose. Sommige zaken zijn duidelijk en kunnen aan de hand van dit lichamelijk onderzoek behandeld worden, maar in veel gevallen zal er aanvullend onderzoek nodig zijn.

Adresgegevens

Adres
Sloterweg 162
Plaats
1171CV Badhoevedorp
Telefoon
020-6595555
Fax
Website
Bezoek website
Email
-
Rubriek
Dierenarts

Openingstijden

 • Ma
  08:00-18:45
 • Di
  08:00-19:00
 • Wo
  08:00-19:00
 • Do
  08:00-19:00
 • Vr
  08:00-19:00
 • Za
  Onbekend
 • Zo
  Onbekend

Aanvullende praktijkinformatie

Praktijktype:
Dierenarts , Dierenkliniek
Behandelingen:
Castratie , Echografie , Gedragstherapie , Orthopedie , Radiologie , Sterilisatie


Diensten:
Nazorg

Dieren:
Fretten , Geiten , Honden , Katten , Knaagdieren , Konijnen , Paarden , Schapen , Vissen , Vogels
Faciliteiten:

Producten:
Vlooienmiddel

Algemeen Oordeel (0 reviews)

Gratis vermelding

Wil jij ook een vermelding van je praktijk?

Ik wil een gratis vermelding

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto