Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie

Nieuws: Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie

Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Er zijn door de Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden ‘Vizsla’ strenge regels opgesteld om erfelijke epilepsie zo veel mogelijk te voorkomen. Andere rasverenigingen zouden deze regels over moeten nemen, maar het tegenovergestelde gebeurt.

Laat iedereen het voorbeeld volgen van de rasvereniging van Vizsla
Met deze regels geeft de rasvereniging een goed voorbeeld van hoe de verspreiding van erfelijke epilepsie binnen een ras kan worden aangepakt. Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. Zowel de ouders, broers, zussen als pups van de hond worden uitgesloten van fokkerij.

Niet alle vizsla fokkers doen mee
Helaas is er een groep vizslafokkers die besloten hebben om een nieuwe vereniging op te richten waar deze goede gezondheidsregels niet gelden. Fokkers die door willen fokken met bepaalde honden, kunnen via deze vereniging toch stambomen krijgen.

De Raad van Beheer heeft de nieuwe vereniging geaccepteerd en stimuleert hiermee de malafide fokkerij.
De Raad van Beheer houdt slechte fokkerij in stand
De oorspronkelijke vizslavereniging heeft bezwaar aangetekend bij de Raad van Beheer, maar hier werd geen gehoor aangegeven. De Raad van Beheer heeft de nieuwe vereniging geaccepteerd en stimuleert hiermee de malafide fokkerij. Bovendien verdient de Raad van Beheer er geld aan door stambomen uit te geven. Het is weer overduidelijk: een stamboom zegt niets over de gezondheid van de hond.

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Duitse gecastreerde herder teef van 4 jaar aangeboden

Lieve gecastr teef, 4 jr. Uit werklijn "Von Itterbach" zkt nwe baas die haar bezig houdt, is buitenl

2 koningspoedel zusjes

2 koningspoedel zusjes van 12 weken oud. De ouders hebben stamboom. Zijn in orde met chip, inenting