Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie

Nieuws: Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie

Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Er zijn door de Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden ‘Vizsla’ strenge regels opgesteld om erfelijke epilepsie zo veel mogelijk te voorkomen. Andere rasverenigingen zouden deze regels over moeten nemen, maar het tegenovergestelde gebeurt.

Laat iedereen het voorbeeld volgen van de rasvereniging van Vizsla
Met deze regels geeft de rasvereniging een goed voorbeeld van hoe de verspreiding van erfelijke epilepsie binnen een ras kan worden aangepakt. Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. Zowel de ouders, broers, zussen als pups van de hond worden uitgesloten van fokkerij.

Niet alle vizsla fokkers doen mee
Helaas is er een groep vizslafokkers die besloten hebben om een nieuwe vereniging op te richten waar deze goede gezondheidsregels niet gelden. Fokkers die door willen fokken met bepaalde honden, kunnen via deze vereniging toch stambomen krijgen.

De Raad van Beheer heeft de nieuwe vereniging geaccepteerd en stimuleert hiermee de malafide fokkerij.
De Raad van Beheer houdt slechte fokkerij in stand
De oorspronkelijke vizslavereniging heeft bezwaar aangetekend bij de Raad van Beheer, maar hier werd geen gehoor aangegeven. De Raad van Beheer heeft de nieuwe vereniging geaccepteerd en stimuleert hiermee de malafide fokkerij. Bovendien verdient de Raad van Beheer er geld aan door stambomen uit te geven. Het is weer overduidelijk: een stamboom zegt niets over de gezondheid van de hond.

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Prachtige korthaar collie pups zoeken nog een nieuw baasje

Deze prachtige Korthaar Collie pups, Schotse herdershonden met korte vacht, zijn nog op zoek naar ee

Koningspoedel

Pups te koop voor info bel me.