Het leven van je hond na de lockdown

Het leven van je hond na de lockdown

Nieuws: Het leven van je hond na de lockdown

Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?

Het adopteren van een hond is sinds het uitbreken van het coronavirus onverminderd populair, asiels waren nog nooit zo leeg, Het was immers een ideale tijd om een hond te nemen. Iedereen was thuis en er was dus genoeg tijd om de nieuwe huisgenoot op te voeden en lekker lang uit te laten.

Maar, nog heel even en het ‘gewone’ leven begint weer of is voor velen alweer begonnen. En juist dan kunnen de problemen ontstaan. De hond snapt niet waarom er overdag niemand meer voor hem is. Begin op tijd met het leren om de overgang voor je huisdier minder groot te maken.

Verlatingsangst bij de hond houdt niets anders is dan het niet alleen kunnen zijn en dit komt ontzettend vaak voor bij honden. De hond kan bijvoorbeeld veel last van stress krijgen doordat hij alleen gelaten wordt of zelfs in paniek raken. Je kunt dit gedrag terug zien doordat de hond bijvoorbeeld veel gaat blaffen, plotseling dingen gaat slopen terwijl hij dit nooit deed, onzindelijk wordt of heel onrustig gedrag gaat vertonen.

Verlatingsangst voorkomen is niet altijd mogelijk, maar je kunt wel veel doen om de kans op verlatingsangst te verkleinen. Begin hiermee niet te laat. In het artikel verlatingsangst bij de hond hebben wij tips op een rij gezet om je hierbij te helpen. Begin op tijd om je hond te laten wennen aan het voor hem nieuwe leven na de lockdown.