De Amerikaanse bulldog: loyaal, intelligent en veelzijdig

Alles wat je wilt weten over de Amerikaanse Bulldog

Over de Amerikaanse Bulldog

De Amerikaanse bulldog is ontstaan uit Engelse bulldoggen die werden geïmporteerd naar de Verenigde Staten in de 17e eeuw. Deze bulldoggen werden gebruikt voor stierenvechten en andere sporten waarbij kracht en vastberadenheid belangrijk waren. Na de afschaffing van stierenvechten, werden deze honden gebruikt als boerderijhonden en als beschermers van het land en hun eigenaars. Door selectieve fokkerij werd de Amerikaanse bulldog sterk en robuust, en ontwikkelde het een unieke persoonlijkheid.

Na de Tweede Wereldoorlog was dit ras bijna uitgestorven. De Amerikaanse Bulldog werd gered door de inspanningen van een man genaamd John D. Johnson. De Amerikaanse bulldog werd gewaardeerd door de landbouwers vanwege hun intelligentie, hun werkeigenschappen, hun uithoudingsvermogen en hun beschermende karakter. Ook werd de Amerikaanse Bulldog, gebruikt voor de jacht op wilde zwijnen, beren, wasberen en eekhoorns.

Wat kost een Amerikaanse Bulldog

De kosten voor een Amerikaanse Bulldog kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Amerikaanse Bulldog ergens tussen de € 1.000 en de € 1.500 zal liggen.

Karakter van een Amerikaanse Bulldog

De Amerikaanse Bulldog is uiterst atletisch, krachtig en gespierd. Ze zijn sterk en wendbaar en daardoor is dit ras zeer snel en zijn ze in staat te springen van hoogten van zes meter of meer. Het is een intelligente hond, die gemakkelijk te trainen is en zich goed aanpast aan zijn omgeving. De Amerikaanse bulldog is ook energiek en speels, en heeft veel beweging nodig

Temperament van een Amerikaanse Bulldog

Amerikaanse Bulldogs zijn meestal vriendelijk, blij en toegewijd. Ze kunnen erg goed samenleven met kinderen, maar door hun postuur kunnen ze ruw zijn. Wellicht is het daardoor beter ze niet bij al te kleine kinderen te plaatsen. Zij zullen over het algemeen goed te doen met andere honden bij wie ze zijn opgegroeid, maar voorzichtigheid is geboden bij kleine huisdieren en katten. De Amerikaanse Bulldog is een trouwe en loyale metgezel die een sterk hoede-instinct heeft. Ze zijn terughoudend en wantrouwig tegenover vreemden en kunnen agressief zijn tegenover honden die ze niet kennen. Dit ras wordt niet aanbevolen voor de beginnende hondenbezitter.

Verzorging van een Amerikaanse Bulldog

De korte vacht is gemakkelijk te verzorgen. Regelmatig borstelen met een stevige borstel zal u helpen om losse haren eruit te krijgen. Het is een relatief gezond ras, maar de Amerikaanse Bulldog kan gevoelig zijn voor heupdysplasie.

Vacht van een Amerikaanse Bulldog

De Amerikaanse Bulldog heeft een nauwsluitende vacht die kort en stug is. De kleur van de vacht komt voor in wit, met verschillende combinaties en patronen van bruin, beige, rood en gestroomd. Dit ras verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden van een Amerikaanse Bulldog

Vroege intensieve socialisatie, gehoorzaamheidscursussen en een consequente opvoeding zijn een absolute must voor dit ras. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. De opvoeding moet gegeven worden met de stevigheid, eerlijkheid, geduld en bovenal consequent blijven.

Activiteit en bewegen van een Amerikaanse Bulldog

De Amerikaanse Bulldog vind het heerlijk om te mogen werken voor de baas. Ze genieten van frequent veilig aangelijnd wandelen, speelsessies met de familie en ravotten in de tuin. Op een boerderij met de ruimte om lekker rond te kunnen struinen of in een huis met een grote omheinde tuin zullen ze het prefect doen. In een appartement kunnen ze ook goed verblijven, mits zij voldoende beweging, aandacht en stimulatie krijgen.

Kenmerken van een Amerikaanse Bulldog

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd: 11-12 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 57-70 cm. Teef: 52-65 cm
  • Gewicht: Reu: 30-58 kg. Teef: 30-58 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Amerikaanse Bulldog

De Amerikaanse Bulldog is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Amerikaanse Bulldog is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test