Amerikaanse Bulldog

De Amerikaanse Bulldog: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Amerikaanse Bulldog

Na de Tweede Wereldoorlog waren ze bijna uitgestorven. De Amerikaanse Bulldog werd gered door de inspanningen van een man genaamd John D. Johnson. Dit ras werd gewaardeerd door de landbouwers vanwege hun intelligentie, hun werkeigenschappen, hun uithoudingsvermogen en hun beschermende karakter. Deze rashond, de Amerikaanse Bulldog, werd ook gebruikt voor de jacht op wilde zwijnen, beren, wasberen en eekhoorns.

Karakter van een Amerikaanse Bulldog

De Amerikaanse Bulldog is uiterst atletisch, krachtig en gespierd. Ze zijn sterk en wendbaar en daardoor is dit ras zeer snel en zijn ze in staat te springen van hoogten van zes meter of meer. Ze zijn moedig, alert en onbevreesd.

Temperament van een Amerikaanse Bulldog

Amerikaanse Bulldogs zijn meestal vriendelijk, blij en toegewijd. Ze kunnen erg goed samenleven met kinderen, maar door hun postuur kunnen ze ruw zijn. Wellicht is het daardoor beter ze niet bij al te kleine kinderen te plaatsen. Zij zullen over het algemeen goed te doen met andere honden bij wie ze zijn opgegroeid, maar voorzichtigheid is geboden bij kleine huisdieren en katten. De Amerikaanse Bulldog is een trouwe en loyale metgezel die een sterk hoede-instinct heeft. Ze zijn terughoudend en wantrouwig tegenover vreemden en kunnen agressief zijn tegenover honden die ze niet kennen. Dit ras wordt niet aanbevolen voor de beginnende hondenbezitter.

Verzorging van een Amerikaanse Bulldog

De korte vacht is gemakkelijk te verzorgen. Regelmatig borstelen met een stevige borstel zal u helpen om losse haren eruit te krijgen. Het is een relatief gezond ras, maar de Amerikaanse Bulldog kan gevoelig zijn voor heupdysplasie.

Vacht van een Amerikaanse Bulldog

De Amerikaanse Bulldog heeft een nauwsluitende vacht die kort en stug is. De kleur van de vacht komt voor in wit, met verschillende combinaties en patronen van bruin, beige, rood en gestroomd. Dit ras verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden van een Amerikaanse Bulldog

Vroege intensieve socialisatie, gehoorzaamheidscursussen en een consequente opvoeding zijn een absolute must voor dit ras. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. De opvoeding moet gegeven worden met de stevigheid, eerlijkheid, geduld en bovenal consequent blijven.

Activiteit en bewegen van een Amerikaanse Bulldog

De Amerikaanse Bulldog vind het heerlijk om te mogen werken voor de baas. Ze genieten van frequent veilig aangelijnd wandelen, speelsessies met de familie en ravotten in de tuin. Op een boerderij met de ruimte om lekker rond te kunnen struinen of in een huis met een grote omheinde tuin zullen ze het prefect doen. In een appartement kunnen ze ook goed verblijven, mits zij voldoende beweging, aandacht en stimulatie krijgen.

Kenmerken van een Amerikaanse Bulldog

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd:11 - 12 jaar
  • Schofthoogte: Reu 57-70cm, Teef 52-65cm
  • Gewicht: 30-58 kg
Grootte:
5
Beweging:
4
Waakhond:
4
Onderhoud:
4
Sociaal:
2

Welke ziektes komen voor bij een Amerikaanse Bulldog

Van een Amerikaanse Bulldog is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test