Karakter Amerikaanse Bulldog

Rasbeschrijving van de Amerikaanse Bulldog

Na de Tweede Wereldoorlog waren ze bijna uitgestorven. De Amerikaanse Bulldog werd gered door de inspanningen van een man genaamd John D. Johnson. Dit ras werd gewaardeerd door de landbouwers vanwege hun intelligentie, hun werkeigenschappen, hun uithoudingsvermogen en hun beschermende karakter. Deze rashond, de Amerikaanse Bulldog, werd ook gebruikt voor de jacht op wilde zwijnen, beren, wasberen en eekhoorns.

Het karakter

De Amerikaanse Bulldog is uiterst atletisch, krachtig en gespierd. Ze zijn sterk en wendbaar en daardoor is dit ras zeer snel en zijn ze in staat te springen van hoogten van zes meter of meer. Ze zijn moedig, alert en onbevreesd.

Het temperament

Amerikaanse Bulldogs zijn meestal vriendelijk, blij en toegewijd. Ze kunnen erg goed samenleven met kinderen, maar door hun postuur kunnen ze ruw zijn. Wellicht is het daardoor beter ze niet bij al te kleine kinderen te plaatsen. Zij zullen over het algemeen goed te doen met andere honden bij wie ze zijn opgegroeid, maar voorzichtigheid is geboden bij kleine huisdieren en katten. De Amerikaanse Bulldog is een trouwe en loyale metgezel die een sterk hoede-instinct heeft. Ze zijn terughoudend en wantrouwig tegenover vreemden en kunnen agressief zijn tegenover honden die ze niet kennen. Dit ras wordt niet aanbevolen voor de beginnende hondenbezitter.

De verzorging

De korte vacht is gemakkelijk te verzorgen. Regelmatig borstelen met een stevige borstel zal u helpen om losse haren eruit te krijgen. Het is een relatief gezond ras, maar de Amerikaanse Bulldog kan gevoelig zijn voor heupdysplasie.

De vacht

De Amerikaanse Bulldog heeft een nauwsluitende vacht die kort en stug is. De kleur van de vacht komt voor in wit, met verschillende combinaties en patronen van bruin, beige, rood en gestroomd. Dit ras verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden

Vroege intensieve socialisatie, gehoorzaamheidscursussen en een consequente opvoeding zijn een absolute must voor dit ras. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. De opvoeding moet gegeven worden met de stevigheid, eerlijkheid, geduld en bovenal consequent blijven.

Activiteit en bewegen

De Amerikaanse Bulldog vind het heerlijk om te mogen werken voor de baas. Ze genieten van frequent veilig aangelijnd wandelen, speelsessies met de familie en ravotten in de tuin. Op een boerderij met de ruimte om lekker rond te kunnen struinen of in een huis met een grote omheinde tuin zullen ze het prefect doen. In een appartement kunnen ze ook goed verblijven, mits zij voldoende beweging, aandacht en stimulatie krijgen.
Toon Reacties

Vergelijkbare honden

Nieuws

Jolanda

4 april 2017 | 18:56

Mijn amerikaanse buldog 3jaar.jaagt achter.honden aan dan is hij niet.meer.te.houden.hij is heel.sterk wie weet een oplossing

Jolanda

4 april 2017 | 18:56

Mijn amerikaanse buldog 3jaar.jaagt achter.honden aan dan is hij niet.meer.te.houden.hij is heel.sterk wie weet een oplossing

sandra

3 oktober 2016 | 11:25

amerikaanse bulldog zijn heel lief en past bijna in ieder gezin, ik heb mijn bulldog met 11 maanden bij een gezin weg gehaald, hij was toen der tijd heel ziek, gelukkig is hij door zijn krachtig karakter weer goed opgeknapt, ik raad iedereen aan om goed op het voer te letten, geen haver in voer hij kreeg hierdoor huidproblemen een van de ernstigste vorm, ik geef mijn dog nu hert met aardappel in brokvorm dit gaat heel goed, hij is weer volledig genezen, hij is 10 jaar oud en doet het nog steeds heel goed,

Peter

22 augustus 2011 | 03:28

De perfecte metgezel, bewaker en loopt over van trouwheid en liefde. Heeft veel last Atrose en maag, zelfs dan is het een heerlijkheid om in bezit te hebben. Nooit meer een ander ras. O ja.....ontzettend lief voor kinderen :)

 
 

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Boeken / DVD's

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats gratis advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test »